Manuka Honing – Ontstekingsremmend en antibacterieel

Manuka Honing

Manuka Honing – Ontstekingsremmend en antibacterieel

Het toevoegen van Natuurlijk Westland manukahoning aan yoghurt, kamillethee of een gezichtsmasker kan positieve effecten hebben op ontstekingen. Dit antibacteriële middel kan ook een zere keel verzachten.

Manukahoning wordt gemaakt van de nectar van de Manukastruik in Nieuw-Zeeland. Het bevat methylglyoxal (MGO) dat antimicrobiële eigenschappen heeft. Andere soorten honing kunnen deze stof bevatten, maar de MGO in Manuka honing is uniek.

Er zijn ook aanwijzingen dat Manuka-honing kan worden gebruikt om zweerinfecties te behandelen. Dit is aangetoond in dierstudies. Het is ook goedgekeurd door het National Cancer Institute om ontstekingen in de keel door chemotherapie te behandelen.

Manukahoning blijkt ook de immuniteit tegen bepaalde ziekteverwekkers te verhogen. Aangenomen wordt dat de antibacteriële eigenschappen van Manuka ook beschermen tegen schade door vrije radicalen. Dit betekent dat het ontstekingen en zwellingen kan verminderen en de groei van bacteriën kan stoppen.

Manukahoning heeft ook een unieke antioxiderende werking. Onderzoekers hebben ontdekt dat het ontstekingen vermindert en genezing stimuleert. Deze eigenschap kan ook verantwoordelijk zijn voor het vermogen om de groei van bacteriën te blokkeren.

Een studie gepubliceerd in het International Journal of General Medicine ontdekte dat honing uit Nieuw-Zeeland ontstekingsremmende eigenschappen heeft. Uit deze studie bleek dat honing van de Manuka-struik de ontsteking in de dikke darm met ongeveer 35 procent verminderde. Het herstelde ook de lipideperoxidatie.

Van manukahoning is ook bekend dat het de groei van Propionibacterium acnes remt, wat een rol kan spelen bij de ontwikkeling van acne. Bovendien is gebleken dat het de groei van Strep-bacteriën blokkeert.

Voor meer info klik je deze site aan: Natuurlijk Westland